De église Saint-Etienne du Mont voor het Panthéon gezien vanaf Place de la Bastille

De église Saint-Etienne du Mont voor het Panthéon gezien vanaf Place de la Bastille

Met dank aan het berichtje van Joop hieronder voor de informatie!

Parijse monumenten en bezienswaardigheden | zondag 29 januari 2006 om 12u37 | 557 keer | Bekijk de Exif data van deze foto

Reacties

Er zijn 2 reacties!
  1. Goeie morgen Thomas:

    Steeds als ik je nieuwe foto`s zie dan geniet ik weer,en vooral nu je weer vanuit Parijs verslag doe.Als ik deze foto`s zie dan ben ik weer helemaal thuis.Ieder jaar breng ik er een of twee weken door,en heb dan ook heel veel foto`s en video`s in die stad gemaakt.Jaren heb ik gelogeerd in Hotel de France in de Rue Monge,Maar de faciliteiten werden daar minder nadat de toenmalige eigenaar de heer Lefebfre he heeft verkocht.Nu zoek ik een ander leuk en betaalbaar hotel,en dat lukt me wel .
    Maar waar ik over wil reageren dat is de foto van het Pantheon mer de kerk die er voor staat.Ten minste op je foto staat hij er voor.Je schreef dat je die kerk niet kon thuisbrengen.Dat is jammer,je had er eigenlijk even in moeten gaan om een kijkje te nemen.Het is de St-Etienne-Du-Mont,en er is heel lang over gedaan om hem te bouwen want je komt er drie verschillende bouwstijlen tegen waar onder delen in de gotische stijl en uit de Renaissance.Binnenin de kerk zie je een prachtig koorhek dat in geen andere kerk te vinden is.Je vind in de kerk ook de kist van de beschermheilige Ste-Etienne,en de beroemdheden zoals Pascal en Racine.
    Ik wil je nog een tip meegeven als je er weer eens komt neem dan eens een kijkje in de St-Chapelle op het Ile de la Cite.het is gebouwd door Lodewijk de negende en het zijn eigenlijk twee kerken boven elkaar.Een voor de koning en zijn gevolg en de andere voor het volk.Het is een meesterlijk mooi bouwwerk,echt de moeite waard.
    En tot slot wil ik je nog een tip geven Het cafee en Brasserie Le Cannari in de Rue monge (mijn stam cafee als ik in Parijs ben)Heel gezellig en je kunt er heel lekker eten.
    Zo dat was het van mijn kant,ik hoop dat ik je van dienst kon zijn.
    Groeten vanuit het kleine dorpje Schermerhorn in Noord Holland.
    Salue!

    | Joop Deckwitz | zondag 05 februari 2006 om 12u03

  2. Beste Joop,

    Fijn om te zien dat mijn foto's op prijs worden gesteld. Deze foto's doen inderdaad de naam van mijn website weer eer aan en dat was inderdaad alweer een tijd geleden ...

    Bedankt voor de informatie (ik heb de titel en beschrijving van de foto meteen even aangepast) en de tips in je berichtje!

    | Thomas Vergouwen | zondag 05 februari 2006 om 21u54

Plaats een reactie

Je naam
*
Je e-mail adres
*
[dit wordt uitsluitend gebruikt om mij de mogelijkheid te geven eventueel contact met je op te nemen en wordt niet bij je reactie geplaatst]
Het adres van jouw website

Je bericht


Let op!! Om spam te bestrijden dient u voor het gebruik van deze functie nu het antwoord op de eenvoudige vraag hieronder te geven. Het antwoord dient gegeven te worden in de vorm van een cijfer tussen 2 en 100. Indien het antwoord onjuist is zal de overige invoer in dit formulier verder worden genegeerd.

Hoeveel is één keer twee ?