woensdag 19 juni 2024 om 09u25

Terwijl de 111e editie van de Tour de France, de Tour de France 2024, over iets meer dan een week in Italië van start gaat, kondigde de organisator van de Tour de France, Amaury Sport Organisation, gisteren aan dat het Grand Départ van de Tour de France 2026 zal plaatsvinden in Barcelona, Spanje 🇪🇸.

Er zijn nog maar weinig details bekend gemaakt, maar laten we eens snel kijken naar wat nu officieel is voor wat het startsein zal geven voor de 113e editie van de Tour de France, de Tour de France 2026.

LEES VERDER NA DEZE ADVERTENTIE


Het Grand Départ van de Tour de France 2026 in Barcelona en Catalonië

De eerste etappe van de 113de editie van de Tour de France 2026 start op 4 juli 2026 in Barcelona 🇪🇸 en zal één van de twee etappes zijn die in Catalonië plaatsvinden (4 en 5 juli 2026), voordat op 7 juli 2026 de etappe in Spanje begint, op weg naar Frankrijk.

Er zijn nog geen verdere details bekend gemaakt, maar het is makkelijk voor te stellen dat Girona ook op de kaart van de Tour de France 2026 zal staan en dat de wedstrijd Spanje langs de kant van de kust zal verlaten, tenzij het rechtstreeks de Pyreneeën in gaat.

In het persbericht benadrukt de organisator dat dit het meest zuidelijke Grand Départ is dat de Tour de France ooit heeft gezien. Tot nu toe was Porto-Vecchio op Corsica de meest zuidelijke stad die het Grand Départ van de Grande Boucle organiseerde (in 2013). Natuurlijk was het laatste Grand Départ van de Tour de France in Spanje, dat van de Tour de France 2023 in Baskenland, ook iets minder zuidelijk.

Natuurlijk blikt de organisator ook terug op de geschiedenis van de Tour de France, en het wielrennen meer in het algemeen, in Barcelona, waar de Tour de France voor het laatst langs kwam in 2009 (Thor Hushovd won etappe 9, die vanuit Girona in Barcelona aankwam om de volgende dag weer richting Andorra te gaan).

Daarvoor stopte de Tour ook al in Barcelona, maar verder terug in de tijd, in 1965 en 1957:
  • 1965: aankomst vanuit Ax-les-Thermes voor etappe 11 en vertrek van etappe 12 richting Perpignan
  • 1957: aankomst vanuit Perpignan voor etappe 15a en een tijdrit in Barcelona op dezelfde dag, evenals het vertrek naar Ax-les-Thermes de volgende dag

De video die het Grand Départ van de Tour de France 2026 aankondigt

Bekijk hieronder de officiële video waarin het Grand Départ van de Tour de France 2026 wordt aangekondigd:

door Thomas Vergouwen
Vond u dit artikel interessant? Laat het uw vrienden op Facebook weten door op de buttons hieronder te klikken!

1 reactie | 1349x bekeken

dit artikel is geplaatst in: Tour de France | Tour de France 2026

Reacties

Er zijn 1 reacties!
  1. merci Thomas !
    on a le temps d'immaginer un parcours avec les Pyrénées (où ? , quand ? comment ?)
    en attendant, il faut ;
    1 revoir 2023 sur Netflix (adieu Tibo !)
    2 suivre TDF2024 (3 ou 4 fantastiques)
    3 se concentrer sur le parcours 2025
    bon courage a tous

    | Bernard | woensdag 19 juni 2024 om 10u33

Plaats een reactie

Je naam
*
Je e-mail adres
*
[dit wordt uitsluitend gebruikt om mij de mogelijkheid te geven eventueel contact met je op te nemen en wordt niet bij je reactie geplaatst en om je op de hoogte te stellen van nieuwe reacties]
Blijf op de hoogte van nieuwe reacties
Vink dit hokje aan als je een e-mail wilt ontvangen wanneer er nieuwe reacties worden achtergelaten (controleer goed je e-mail adres hierboven om er zeker van te zijn dat je deze e-mails ontvangt!)
Je bericht


Let op!! Om spam te bestrijden dient u voor het gebruik van deze functie nu het antwoord op de eenvoudige vraag hieronder te geven. Het antwoord dient gegeven te worden in de vorm van een cijfer tussen 2 en 100. Indien het antwoord onjuist is zal de overige invoer in dit formulier verder worden genegeerd.

Hoeveel is zes plus vijf ?