zaterdag 03 augustus 2024 om 20u30

Na de wegwedstrijd voor heren, die op prachtige wijze werd gewonnen door Remco Evenepoel (België), die na de individuele tijdrit het goud verdubbelde en finishte voor het Franse duo Valentin Madouas en Christophe Laporte, die respectievelijk zilver en brons pakten, is het laatste wielerevenement op de weg van de Olympische Spelen Parijs 2024 de wegwedstrijd voor vrouwen op zondag 4 augustus 2024, die wordt verreden over een afstand van 158 kilometer.

Hieronder vind je de details van het parcours voor de wegwedstrijd voor vrouwen van de Olympische Spelen Parijs 2024. Op de kaart kun je inzoomen om precies te zien waar de wedstrijd plaatsvindt en je kunt er natuurlijk gratis naar gaan kijken, behalve in het start/finishgebied tussen Trocadéro en de Eiffeltoren (op de Pont d'Iéna). Je vindt hier ook de lijst met starters in de wegwedstrijd voor vrouwen!

LEES VERDER NA DEZE ADVERTENTIE


De route van de wegwedstrijd voor vrouwen van de Olympische Spelen Parijs 2024 op OpenStreetMap

Vanaf Trocadéro in Parijs vertrekken de rensters om 14.00 uur op de Pont d'Iéna voor een parcours van 158 kilometer (na een neutralisatie van 5 kilometer wordt de echte start gegeven in de Rue Gay Lussac, niet ver van de Jardin du Luxembourg), bestaande uit een grote lus van 110 kilometer in de zuidwestelijke buitenwijken van Parijs (met name in de Vallée de Chevreuse en de departementen Hauts-de-Seine en Yvelines), voordat we terugkeren naar Parijs en twee keer een lus maken rond Montmartre en omhoog naar de Portes de Pantin en des Lilas aan de oostkant van Parijs, dan een laatste passage over de Côte de la Butte Montmartre voordat we afdalen naar de Seine en terugkeren naar de Pont d'Iéna en Trocadéro waar de finish van de race zal plaatsvinden.

Het parcours zal 7 beklimmingen bevatten, die zullen leiden tot 9 beklimmingen, want de laatste ervan zal 3 keer worden beklommen:
  • Côte des Gardes - 1,9 km aan 6% helling
  • Côte de Port-Royal - 1 km aan 5,5%
  • Côte de Cernay-la-Ville - 1,1 km aan 3,9%
  • Côte de Saint-Rémy-lès-Chevreuse - 1,3 km aan 6,3%
  • Côte de Châteaufort - 900 m op 5.7%
  • Côte du Pavé des Gardes - 1.3 km op 6.5%
  • Côte de la Butte Montmartre - 1 km aan 6,5% - drie keer te beklimmen, op 46, 28 en 9,5 km van de finish
  • voor een totale klim van 1.700 m



Hieronder vind je het profiel en de OpenStreetMap kaart van het parcours van de wegwedstrijd wielrennen voor vrouwen van de Olympische Spelen Parijs 2024. Klik op de afbeeldingen om ze te vergroten.
Het profiel van de rit in lijn van het wegwielrennen dames van de Olympische Spelen Parijs 2024 Het parcours van de rit in lijn van het wegwielrennen dames van de Olympische Spelen Parijs 2024

Het parcours van de olympische wegwedstrijd voor vrouwen Parijs 2024 in Google Earth

Wil je de kaart liever openen in Google Earth? Een virtuele vlucht maken over de 158 kilometer van het parcours? Dat kan allemaal door het KML-bestand hieronder te downloaden:

LEES VERDER NA DEZE ADVERTENTIE


De startlijst voor de wegwedstrijd voor vrouwen van de Olympische Spelen Parijs 2024

93 rensters staan ingeschreven voor de wegwedstrijd voor vrouwen op de Olympische Spelen van Parijs 2024. De grote favorieten zijnde Nederlandse rensters Marianne Vos, Lorena Wiebes en Demi Vollering, maar ook de Italiaanse Elisa Balsamo, Elisa Longo Borghini en Silvia Persico! Aan de Franse kant hebben we met name Audrey Cordon Ragot en Juliette Labous.

door Thomas Vergouwen
Vond u dit artikel interessant? Laat het uw vrienden op Facebook weten door op de buttons hieronder te klikken!

nog geen reacties | 43440x bekeken

dit artikel is geplaatst in: Olympische Spelen | OpenStreetMap/Google Maps/Google Earth | Dameswielrennen

Reacties

Er zijn nog geen reacties, plaats als eerste uw reactie op dit artikel!!

Plaats een reactie

Je naam
*
Je e-mail adres
*
[dit wordt uitsluitend gebruikt om mij de mogelijkheid te geven eventueel contact met je op te nemen en wordt niet bij je reactie geplaatst en om je op de hoogte te stellen van nieuwe reacties]
Blijf op de hoogte van nieuwe reacties
Vink dit hokje aan als je een e-mail wilt ontvangen wanneer er nieuwe reacties worden achtergelaten (controleer goed je e-mail adres hierboven om er zeker van te zijn dat je deze e-mails ontvangt!)
Je bericht


Let op!! Om spam te bestrijden dient u voor het gebruik van deze functie nu het antwoord op de eenvoudige vraag hieronder te geven. Het antwoord dient gegeven te worden in de vorm van een cijfer tussen 2 en 100. Indien het antwoord onjuist is zal de overige invoer in dit formulier verder worden genegeerd.

Hoeveel is één plus vijf ?