donderdag 12 september 2024 om 12u29

Na de individuele tijdritten van gisteren (bij de mannen gewonnen door Edoardo Affini voor Italië, die eindigde voor Stefan Küng [Zwitserland] en Mattia Cattaneo [Italië] en bij de vrouwen door Lotte Kopecky voor België, die eindigde voor Ellen van Dijk [Nederland] en Christina Schweinberger [Oostenrijk]), gaan de Europese kampioenschappen wielrennen op de weg 2024 vandaag verder met de gemengde estafettetijdrit (mixed relay), een tijdrit voor teams uit verschillende landen.

In deze publicatie vindt u het parcours van deze ploegentijdrit. Ook vindt u er de startlijst.

LEES VERDER NA DEZE ADVERTENTIE


Het programma voor de gemengde estafette-tijdritdag van de Europese Kampioenschappen wielrennen op de weg 2024

Hier is het programma voor de gemengde estafettetijdrit op donderdag 12 september 2024:
  • 11:30-13:39 - junioren
  • 14:20-16:24 - elite

Het principe van de gemengde estafettetijdrit

De gemengde estafettetijdrit (mixed relay) is misschien nog weinig bekend. Geïntroduceerd in 2019 op de Wereldkampioenschappen en de Europese Kampioenschappen, is het principe als volgt:

- deelname door landenteams van 6 renners: 3 mannen & 3 vrouwen
- een deel van het parcours wordt gereden door de 3 mannen, een ander deel door de 3 vrouwen
- de mannen en vrouwen nemen het van elkaar over op een estafettepunt
- het is de cumulatieve tijd van de mannen en vrouwen die de geregistreerde tijd zal zijn voor elk land en dus uiteindelijk het klassement zal geven

Het gemengde estafettetijdritparcours

Het parcours, over een totale afstand van 52 km (28 km voor de mannen gevolgd door 24 km voor de vrouwen), start voor de 3 mannen van elk land op hetzelfde parcours als de individuele tijdritten van gisteren: ze vertrekken vanuit de gloednieuwe Velodroom van Heusden-Zolder in Limburg in Vlaanderen, België, en passeren dan het Circuit de Zolder waar de racewagens gebruikelijk passeren. Ze gaan vervolgens richting Viversel, Boekt en Zolder, om daarna zuidwaarts te rijden via de Halveweg, waar ze afbuigen naar het westen, en vervolgens weer zuidwaarts via Stokrooie en Overdemer om vervolgens aan te komen in Hasselt, waar ze het stokje overgeven aan de vrouwen die dan beginnen aan een circuit (dat ook het hoofdcircuit zal zijn voor de wegwedstrijd rond de finish) ten zuidoosten van Hasselt, dat ze twee keer afleggen, voordat ze de finishlijn passeren in dezelfde stad, gelegen aan de Koning Boudewijnlaan, zoals alle finishes van deze kampioenschappen.

Hieronder vind je het profiel en OpenStreetMap van het parcours voor de gemengde estafette tijdrit op de Europese Kampioenschappen wielrennen op de weg 2024 in Limburg, België. Klik op de afbeeldingen om ze te vergroten.
Het profiel van de mixed relay tijdrit van de Europese Kampioenschappen wielrennen op de weg 2024 Het parcours van de mixed relay tijdrit van de Europese Kampioenschappen wielrennen op de weg 2024

De startlijst voor de gemengde estafette tijdrit van de Europese kampioenschappen wielrennen op de weg 2024

Hieronder vind je de startlijst voor de elite gemengde estafette tijdrit.

LEES VERDER NA DEZE ADVERTENTIE


Binnenkort beschikbaar

Binnenkort op velowire.com: het gedetailleerde parcours van de wegwedstrijden op de Europese kampioenschappen wielrennen op de weg 2024 en het parcours van de Wereldkampioenschappen wielrennen op de weg 2024 in Zürich, Zwitserland. En zeer binnenkort vindt u ook de gebruikelijke publicatie over het parcours van de komende Tour de France op basis van geruchten, in dit geval het parcours van de Tour de France 2025!

door Thomas Vergouwen
Vond u dit artikel interessant? Laat het uw vrienden op Facebook weten door op de buttons hieronder te klikken!

1 reactie | 1317x bekeken

dit artikel is geplaatst in: Europese Kampioenschappen | Europese Kampioenschappen 2024 (Limburg, BE) | OpenStreetMap/Google Maps/Google Earth | Dameswielrennen

Reacties

Er zijn 1 reacties!
  1. Voici le résultat complet de la course | Here's the full result of the race:

    1/ ITALY - 1h01'43"16.
    2/ GERMANY - +0'17"242.
    3/ BELGIUM - +1'32"993.
    4/ POLAND - +1'49"484.
    5/ UKRAINE - +4'23"075.
    6/ BULGARIA - +7'58"016.

    | Thomas Vergouwen | donderdag 12 september 2024 om 17u34

Plaats een reactie

Je naam
*
Je e-mail adres
*
[dit wordt uitsluitend gebruikt om mij de mogelijkheid te geven eventueel contact met je op te nemen en wordt niet bij je reactie geplaatst en om je op de hoogte te stellen van nieuwe reacties]
Blijf op de hoogte van nieuwe reacties
Vink dit hokje aan als je een e-mail wilt ontvangen wanneer er nieuwe reacties worden achtergelaten (controleer goed je e-mail adres hierboven om er zeker van te zijn dat je deze e-mails ontvangt!)
Je bericht


Let op!! Om spam te bestrijden dient u voor het gebruik van deze functie nu het antwoord op de eenvoudige vraag hieronder te geven. Het antwoord dient gegeven te worden in de vorm van een cijfer tussen 2 en 100. Indien het antwoord onjuist is zal de overige invoer in dit formulier verder worden genegeerd.

Hoeveel is negen keer twee ?