zaterdag 14 september 2024 om 23u30

We zitten alweer in de eerste helft van september en het is dus de hoogste tijd om onze aandacht te richten op de geruchten rondom het parcours van de komende Tour de France, in dit geval de 112e editie, de Tour de France 2025! Terwijl ik vorig jaar aangaf dat de publicatie eerder werd geplaatst omdat er nogal wat geruchten waren en omdat ik wat meer tijd had, is het dit jaar precies andersom! Op het moment van publicatie van de eerste versie van dit artikel is het aantal geruchten nog steeds extreem laag... en dit is grotendeels te wijten aan het feit dat de organisator van de Tour, Amaury Sport Organisation (A.S.O.), het parcours dit jaar veel later afrondt, vanwege een drukke periode tussen de Tour de France, de Olympische Spelen en de Tour de France Femmes!

Dat gezegd hebbende, het jaarlijkse "rendez-vous" is terug: hier gaan we proberen alle geruchten en andere informatie te documenteren om het volledige parcours van de Tour de France 2025 samen te stellen voor de officiële aankondiging in het Palais des Congrès in Parijs op dinsdag 29 oktober.
Dit alles wordt beetje bij beetje opgebouwd en, zoals gebruikelijk, uitsluitend op basis van redelijk betrouwbare geruchten, waarbij de geruchten die dat niet zijn buiten beschouwing worden gelaten (in afwachting van bevestiging zodat ze al dan niet kunnen worden opgenomen) ... en zoals gebruikelijk, is het doel idealiter om het parcours samen te stellen van wat al de 112e editie van de Tour de France zal zijn!

Deze Tour de France 2025 zal plaatsvinden van zaterdag 5 tot en met zondag 27 juli 2025.

Wat we al weten: het Grand Départ zal plaatsvinden in Lille en de voormalige regio Nord-Pas-de-Calais, via Lauwin-Planque, Boulogne-sur-Mer, Valenciennes en Duinkerken voor het vertrek vanuit Amiens

Het is al bijna een jaar bekend dat het Grand Départ van de Tour de France 2025 zal plaatsvinden in Lille en de voormalige regio Nord-Pas-de-Calais. In totaal zullen er 3 etappes plaatsvinden in de regio en het Grand Départ eindigt met de start van etappe 4 in Amiens (in de huidige regio Hauts-de-France, net als de eerste 3 etappes).

Het programma van het Grand Départ is klassiek, met zoals gebruikelijk de opening van het welkomstbureau en perscentrum op woensdag 2 juli 2025 en de presentatie van de Tour de France 2025 ploegen in Lille (Rijsel) op donderdag 3 juli 2025, gevolgd vanaf zaterdag 5 juli 2025 door de eerste 3 etappes en de start van de 4e etappe op dinsdag 8 juli 2025, die samen het Grand Départ vormen.Naast het programma van het Grand Départ weten we nog één ding zeker over de Tour de France 2025: na een uitzonderlijke finish in de stad Nice, met een tijdrit als slotetappe (vanwege de Olympische Spelen die een week later in Parijs zouden beginnen), gaat de Tour terug naar Parijs voor de eindfinish van deze 112e editie van de Tour de France.

LEES VERDER NA DEZE ADVERTENTIE


En minder etappes voor sprinters?

Wat we ook weten is dat Thierry Gouvenou, de man die het parcours van de Tour de France bouwt bij Amaury Sport Organisation, tijdens een interview aan het einde van etappe 18 van de Tour de France 2024 aan mijn microfoon voor velowire.com x Radio Sports onthulde dat hij in de toekomst etappes voor aanvallers zal proberen te bevoordelen. Inderdaad, zoals Gouvenou bij die gelegenheid uitlegde: We zijn een beetje teleurgesteld over de sprintersetappes en we gaan er minder van doen". De grote lijnen van het parcours van de Tour de France wordt enkele jaren van tevoren vastgesteld, dus het is mogelijk dat hij dit doel niet volledig kan bereiken voor de Tour de France 2025, maar het is redelijk om aan te nemen dat er vanaf 2025 minder sprintersetappes zullen zijn!

Het parcours van de Tour de France 2025: wat is zeker ✅ en wat zijn de geruchten over het parcours van de 112e Grande Boucle?

1/ Zaterdag 5 juli 2025 - Lille Métropole ✅ > Lille Métropole ✅ - 185 km

Deze eerste etappe van de Tour de France 2025 vindt plaats rond Lille Métropole. De renners komen door Lens, Béthune en Hazebrouck voordat ze terugkeren naar Lille Métropole.
Er zijn een paar heuvels te beklimmen, maar dit zal een sprinter er waarschijnlijk niet van weerhouden om de eerste gele trui van de Tour de France 2025 te pakken door deze eerste etappe te winnen.

2/ Zondag 6 juli 2025 - Lauwin-Planque ✅ > Boulogne-sur-Mer ✅ - 209 km

De volgende halte is Lauwin-Planque, net buiten Douai, voor de start van etappe 2 van de Tour de France 2025. Deze lange etappe gaat via Douai, Arras en dan verder naar de kust, dan Montreuil-sur-Mer en verder naar de finish in Boulogne-sur-Mer.
Met een paar heuveltjes onderweg, maar vooral twee beklimmingen vrij dicht bij de finish, is het mogelijk dat de sprinter die de dag ervoor de Gele Trui pakte zijn kenmerkende tuniek al moet afstaan aan de winnaar van deze 2e etappe.

3/ Maandag 7 juli 2025 - Valenciennes ✅ > Duinkerke ✅ - 172 km

Etappe 3 van de Tour de France 2025 is de laatste etappe waarvan we op dit moment de start- en finishplaatsen zeker weten. Deze start in Valenciennes en hoewel de renners heel dicht langs de kasseien van [[Parijs-Roubaix]] komen, heeft A.S.O. besloten om, in tegenstelling tot 3 jaar geleden, geen kasseistroken te introduceren in deze etappe, die door Orchies en Mons-en-Pévèle, Béthune, Isbergues en Cassel gaat, waar de enige klim van de dag wordt beklommen, op 35 kilometer van de finish. De finish is in Duinkerken en zal waarschijnlijk een sprint worden, maar misschien iets minder massaal dan de eerste etappe?

LEES VERDER NA DEZE ADVERTENTIE


4/ Dinsdag 8 juli 2025 - Amiens Métropole ✅ > Rouen ?

Na de start van etappe 4 vanuit Amiens gaan we over naar het deel van de Tour de France 2025 dat de raison d'être is van deze publicatie: het deel waarover officieel niets bekend is, maar waarover wel geruchten de ronde beginnen te doen! Volgens Le Courrier Picard gaat deze etappe vrijwel zeker richting Normandië, misschien wel via de Picardische kust. La Voix du Nord van haar kant gaat verder en noemt een mogelijke finish in Rouen. Een aantal hotels in Rouen schijnt volgeboekt te zijn, wat erop zou kunnen duiden dat de finish inderdaad daar zal plaatsvinden, met een start in dezelfde stad, of dichtbij.

5/ Woensdag 9 juli 2025 - in de buurt van Rouen ??? > Caen ? of Caen > Bayeux (of vice versa) in de vorm van een tijdrit ?

Voor de start van deze 5e etappe zouden we logischerwijs ook naar Rouen moeten kijken, ook al is er geen garantie dat dit in dezelfde stad als de finish de dag ervoor zal zijn.

Waar La Voix du Nord simpelweg vermeldt dat de Tour nog een dag in de regio zou kunnen blijven voordat hij naar Bretagne trekt, lijkt France Bleu een idee te hebben over de finish van deze 5e etappe.
De kerk Saint-Pierre in Caen

In een artikel gewijd aan de evenementen die worden georganiseerd rond het millennium van de stad (die dan 1000 jaar bestaat), wordt de hoop genoemd om in Caen een etappe van de Tour de France 2025 te organiseren. Aristide Olivier, de burgemeester van Caen, gaf niet noodzakelijkerwijs meer informatie over het onderwerp, maar een burgemeester die de datum van de presentatie van het parcours van de Tour de France 2025 kent, zou er wel eens interesse in kunnen hebben: Het parcours van de Tour de France 2025 wordt op 29 oktober in Parijs onthuld. De stad Caen heeft de Tour de France al vaak gezien, maar de laatste keer was in 2006 toen een etappe vanuit Beauvais Oscar Freire zag winnen. Als de Tour in 2025 langskomt, zal dat 19 jaar na het laatste bezoek zijn, met in het achterhoofd dat de lege periode vóór 2006 maar liefst 28 jaar had geduurd sinds het vorige bezoek in 1978! Het departement Calvados zag de Tour de France voor het laatst in 2015, met een start in Livarot.

In het interview in het Ouest France-artikel is dezelfde Aristide Olivier iets spraakzamer en zegt hij met name dat hij "zeer actief is geweest op dit gebied sinds 2015, toen we ons bod indienden", voordat hij het heeft over zijn hoop: "Als de Tour terugkomt naar Normandië, heb ik goede hoop dat hij door Caen komt, als startplaats, finishplaats of zelfs allebei" en zijn optimisme: "Onze gesprekken met hen zijn goed verlopen, maar we zijn niet de enigen in deze situatie. We zijn redelijk optimistisch, maar ik heb geen schriftelijke aantekening of brief waarin staat dat Caen is geselecteerd en dat we door kunnen naar de volgende etappe". Vreemd genoeg lijken er wel hotels geboekt te zijn in Caen op de avond van 8 juli, maar niet voor de nacht van 9 op 10 juli. En toch is het niet mogelijk om de afstand tussen Amiens en Caen in één etappe af te leggen. Aan de andere kant is het wel mogelijk dat Caen het vertrekpunt wordt van deze etappe ... mogelijk in de vorm van een tijdrit naar Bayeux (of vice versa), zoals vermeld in La Manche Libre... we zullen moeten afwachten wat de geruchten hierover te zeggen hebben in de komende dagen en weken!

6/ Donderdag 10 juli 2025 - Fougères ? > Saint-Méen-le-Grand

Vanaf etappe 6 op donderdag 10 juli 2025 komt de Tour de France 2025 naar verwachting aan in Bretagne, waar volgens La Voix du Nord minstens twee etappes zullen worden verreden, niet in de laatste plaats omdat het in 2025 40 jaar geleden is dat Bernard Hinault zijn laatste overwinning behaalde, de laatste Franse eindzege in de Tour de France!
Mark Cavendish won de etappe in Fougères in 2021

La Chronique Républicaine, een lokaal weekblad in Fougères, vermeldt bronnen die Fougères noemen in de etappevoorspellingen, op "10" of "11 juli 2025". Ook al bevat het artikel een kop met de strekking dat Fougères geen kandidaat is voor 2025, lezen we daaronder een uitleg waaruit blijkt dat die titel slaat op de woorden van de burgemeester van de stad, Louis Feuvrier: Na de Tour de France 2021 heb ik de directeur een brief gestuurd waarin ik hem bedankte en aangaf dat we de Tour in de toekomst graag opnieuw zouden verwelkomen. We hebben ons niet specifiek kandidaat gesteld voor 2025. Geen specifiek bod dus, maar een open bod dat nog loopt... Aangezien Ouest France de eerste etappe in Bretagne "100% Ille-et-Vilaine" noemt zou Fougères een mogelijke kandidaat voor de start kunnen zijn. In 2021 finishte de Tour de France in Fougères, waarbij Mark Cavendish zegevierde (zie foto).

Wat de finish betreft, stelt Ouest France dat deze zou moeten plaatsvinden in Saint-Méen-le-Grand, de woonplaats van Louison Bobet, winnaar van drie Tour de Frances, waaronder de laatste in 1955, die de zeventigste verjaardag van zijn laatste succes zou markeren.

7/ Vrijdag 11 juli 2025 - (bij) Saint-Brieuc ? Yffiniac ? > Mûr-de-Bretagne

Al heel snel na het einde van de Tour de France 2024 sprak Ouest France over een mogelijke aankomst van de Tour de France 2025 op een gebruikelijke locatie in Bretagne, op de top van de beklimming van Mûr-de-Bretagne. De burgemeester van Guerlédan (waar Mûr-de-Bretagne deel van uitmaakt), Eric le Boudec, wilde dit niet bevestigen en zei: "Ik ben niet officieel op de hoogte gesteld" of "Op dit moment heb ik geen contact gehad met de Tourorganisatie". Om vervolgens te zeggen: "We zien wel in september", wetende dat de presentatie van het parcours van de Tour de France 2025 plaatsvindt op 29 oktober 2024!

De laatste keer, in 2021, als onderdeel van het Grand Départ dat Bretagne had vervroegd als gevolg van de incompatibiliteit van de kalender voor de organisatie van het Grand Départ in Denemarken dat jaar, kwam de etappe van de Tour de France aan op de top van deze 2 kilometer lange, 6,9% lange klim, die twee keer was beklommen, in een etappe vanuit Perros-Guirec, gewonnen door een bijzonder in vorm verkerende Mathieu van der Poel, die die dag ook de Gele Trui pakte. Volgens Ouest France zou de Tour de France 4 jaar later kunnen terugkeren! Ouest France had deze mogelijke etappefinish al genoemd in zijn artikel van 10 juni 2024. De krant maakte toen melding van een mogelijk vertrek vanuit Saint-Brieuc, in de stad of in de directe omgeving, informatie die ze onlangs niet opnieuw heeft gepubliceerd. Als het echter in de directe omgeving is, zou het in Yffiniac kunnen zijn, waar Bernard Hinault vandaan komt.

LEES VERDER NA DEZE ADVERTENTIE


8/ Zaterdag 12 juli 2025 - ???? > ???

Voor de 8e etappe is er momenteel geen spoor van de Tour de France 2025 om de steden waartussen deze etappe plaatsvindt te identificeren.

9/ Zondag 13 juli 2025 - ???? > Châteauroux

Er zijn ook geen geruchten over etappe 9 in de media. Maar velowire.com kan u exclusief vertellen dat deze etappe hoogstwaarschijnlijk aankomt in Châteauroux!





Uit betrouwbare bron weet ik dat de Tour de France 2025 op 13 of 14 juli 2025 in Châteauroux zal finishen. Gezien de hotelactiviteit in Châteauroux en Bourges rond deze data zou het waarschijnlijker zijn dat het op 13 juli is.



Thomas Vergouwen

velowire.com





Op het moment van publicatie van dit artikel is er in de pers nog geen melding gemaakt van een mogelijke aankomst in Châteauroux, dus we zullen de komende dagen en weken moeten afwachten om te zien of het daadwerkelijk bevestigd wordt ...

10/ Maandag 14 juli 2025 - ???? > ???

Vanwege de feestdag op 14 juli zal de eerste rustdag van de Tour de France 2025 logischerwijs niet op maandag vallen, maar op dinsdag van de tweede week. Op dit moment kan ik echter niet echt een voldoende interessante etappe bedenken in de route die vorm krijgt, voor deze feestdag!

Op dit moment is er nog geen informatie doorgedrongen over deze 10e etappe. Het is echter zeer waarschijnlijk dat deze gevolgd zal worden door een transfer ...

R1/ Dinsdag 15 juli 2025 - Toulouse ?

Aangezien er geen duidelijke geruchten zijn over de etappes rondom deze eerste rustdag van de Tour de France 2025, is het moeilijk om met zekerheid te zeggen waar de renners bij deze gelegenheid zullen rusten.

Volgens CYRILLE95 in commentaar #4 op de publicatie van de gedetailleerde kaarten van het Grand Départ van de Tour de France 2025, zijn er hotels geboekt in Toulouse van 14 tot en met 16 juli 2025. Dit zou kunnen overeenkomen met een transfer aan het einde van de etappe op 14 juli, dan de rustdag daar op dinsdag 15 juli en een etappestart in de buurt op woensdag 16 juli 2025.

LEES VERDER NA DEZE ADVERTENTIE


11/ Woensdag 16 juli 2025 - ???? > ???

12/ Donderdag 17 juli 2025 - ???? > ???

13/ Vrijdag 18 juli 2025 - ???? > ???

14/ Zaterdag 19 juli 2025 - ???? > ???

LEES VERDER NA DEZE ADVERTENTIE


15/ zondag 20 juli 2025 - ???? > ???

Over deze etappes is nog geen informatie bekend geworden.

In La Dépêche's terugblik op de Tour de France 2024 kondigde de krant echter een terugkeer naar de Hautes-Pyrénées (65) aan voor de Tour de France 2025 met twee etappes die verwacht worden, waaronder één in een nieuw format ...

Het nieuwe format in kwestie doet natuurlijk denken aan een tijdrit, in dit geval een individuele, gezien de positie van de wedstrijd op de kalender (een ploegentijdrit is relatief zeldzaam in de Tour de France en moet ook in het eerste derde deel van de wedstrijd worden gepland, ook al heeft A.S.O. al eerder een uitzondering op deze regel gekregen).
Julian Alaphilippe won de etappe in Bagnères-de-Luchon in 2018

Op 29 mei van dit jaar meldde ici (France Bleu/France 3) dat de burgemeester van Bagnères-de-Luchon, Eric Azémar, de mogelijkheid van een etappefinish in Bagnères-de-Luchon had genoemd op France Bleu Occitanie. Luchon is al 58 keer een etappestad geweest en de laatste keer was in 2018, 7 jaar voor de Tour de France 2025, met een etappefinish vanuit Carcassonne en de overwinning van Julian Alaphilippe. Deze keer is het bid voor een finish in Superbagnères, het skigebied boven de stad waar de Tour de France sinds 1989 niet meer is geweest! ici meldt dat de voorwaarden voor een dergelijke finish nu aanwezig zijn, na het opknappen van bruggen die voorheen te smal waren en een nieuwe kabelbaan die de evacuatie van renners, volgers en toeschouwers naar de vallei na de finish zal vergemakkelijken. En het gezamenlijke mediakanaal van France Bleu en France 3 gaat nog verder en roept een droom op van een tijdrit op deze 18 kilometer lange klim, net als in 1962 en 1979.

R2/ Maandag 21 juli 2025 - ???? > ???

In dit stadium is er nog geen informatie bekend over de locatie van de tweede rustdag, of zelfs de datum ervan. Het is echter zeer waarschijnlijk dat het maandag 21 juli 2025 zal zijn (kijkend naar eerdere jaren waarin 14 juli op een maandag viel, werd deze logica toegepast in 2014 en 2008, maar niet in 2003 [toen de tweede rustdag ook een dinsdag was], in gedachten houdend dat er in 1997 en 1991 slechts één rustdag was).

16/ Dinsdag 22 juli 2025 - ??? > ???

17/ Woensdag 23 juli 2025 - ???? > ???

LEES VERDER NA DEZE ADVERTENTIE


18/ Donderdag 24 juli 2025 - ???? > ???

19/ Vrijdag 25 juli 2025 - ???? > ???

Ook voor deze etappes is nog geen precieze informatie bekend.

Het enige echte gerucht op dit moment is dat van een finish in Valence: terwijl Le Dauphiné Libéré aanvankelijk aankondigde dat een etappe van de Tour de France zou aankomen in de "agglomeratie Valence-Romans", gerucht wat bekend werd in marge van de aankondiging van de Europese kampioenschappen wielrennen op de weg in 2025 (die van 1 tot 5 oktober 2025 in Drôme-Ardèche worden gehouden, waarbij de laatste etappe van de wegwedstrijden ten westen van Valence plaatsvindt) ... op woensdag verduidelijkte Le Dauphiné Libéré haar aankondiging van dinsdag door te stellen dat de etappe in de stad Valence zelf zou plaatsvinden. Vooralsnog geeft de krant geen details over een mogelijke aankomstdatum en vooralsnog lijkt een snelle controle bij hotels in de stad dit gerucht niet te bevestigen.

La Voix du Nord heeft het mogelijk ook over de terugkeer van een van de meest legendarische beklimmingen van de wedstrijd, de Mont Ventoux, en wijst erop dat de berg met de bijnaam de Géant de Provence of de Kale Berg sinds 2021 niet meer is gezien in de Tour de France (met vertrek vanuit Sorgues en een dubbele beklimming van deze legendarische klim voor de etappe gewonnen door Wout van Aert, maar met een finish in Malaucène!). Er is echter voorlopig weinig wat wijst op een bevestiging hiervan.

Er wordt ook gesproken over een zogenaamde strijd om de Colle delle Finestre (Finestre Pass) in Italië tussen de verschillende Grote Rondes, en meer specifiek tussen de Giro d'Italia (Ronde van Italië) en de Tour de France 2025. En dus een terugkeer naar Italië, na het Grand Départ van de Tour de France 2024. Er wordt gezegd dat de Vuelta a España (Ronde van Spanje) vanuit Italië vertrekt (en de Ronde van Italië vanuit Albanië), maar volgens een publicatie van Torino Cronaca zouden zowel de Giro d'Italia als de Tour de France geïnteresseerd zijn in een etappefinish op de top van de Col du Finestre in 2025.
Al in maart 2024 had Beppe Conti in de rubriek Indiscreto van het programma RadioCorsa de mogelijkheid genoemd dat de Tour de France 2025 naar Varese zou komen en in een publicatie van Varese News had de burgemeester van Varese, Davide Galimberti, bevestigd dat hij geïnteresseerd was in dit evenement. Begin juli had dezelfde Beppe Conti al aangegeven dat een finish op de Col du Finestre dit bezoek aan Italië compleet zou maken, terwijl de finish van de laatste etappe van de Tour de l'Avenir daarboven toen gepland stond voor 24 augustus. Na het Grand Départ van de Tour de France 2024 in Italië, geef ik toe dat ik het op dit moment een beetje moeilijk vind om in dit bezoek aan Italië te geloven!

20/ Zaterdag 26 juli 2025 - ???? > ???

21/ Zondag 27 juli 2025 - ???? > Parijs Champs-Elysées ?

Voor de laatste etappes zijn er op dit moment ook nog geen geruchten.

De tabel met etappes voor de Tour de France van 2025 op basis van geruchten

Hier is de lijst met etappes die volgens al deze geruchten het parcours van de Tour de France 2025 zouden kunnen vormen. Zoals gebruikelijk is het niet nuttig om de tabel te kopiëren en elders te reproduceren omdat dit de enige tabel is die regelmatig zal worden bijgewerkt zodra er nieuwe geruchten opduiken! Elke kopie van de inhoud (zelfs gedeeltelijk) van dit artikel is overigens ten strengste verboden.
#datumvertrekaankomstopmerkingen
1za. 5 juli 2025Lille MetropoolLille Metropool185 km ?
2Zon. 6 juli 2025Lauwin-PlanqueBoulogne-sur-Mer209 km ?
3Ma. 7 juli 2025ValenciennesDuinkerken172 km ?
4Dinsdag 8 juli 2025Amiens Metropool ?Rouen ?
5wo. 9 juli 2025bij Rouen ???? Caen ?of Caen > Bayeux als tijdrit?
6donderdag 10 juli 2025Fougères ?Saint-Méen-le-Grand
7vr. 11 juli 2025(Bij) Saint-Brieuc ? Yffiniac ?Mûr-de-Bretagne
8Zat. 12 juli 2025??????
9Zon. 13 juli 2025???Châteauroux
10ma. 14 juli 2025??????
R1Tue. 15 juli 2025rust op ????
11Tue 16 juli 2025??????
12donderdag 17 juli 2025??????
13Vr. 18 juli 2025??????
14za. 19 juli 2025??????
15Zon. 20 juli 2025??????
R2Mon. 21 juli 2025rust om ???
16Dinsdag 22 juli 2025??????
17Tu. 23 juli 2025??????
18de 24e juli 2025??????
19Vr. 25 juli 2025??????
20za. 26 juli 2025??????
21Zon 27 juli 2025???Parijs Champs-Elysées ?

De kaart van de Tour de France 2025 op basis van geruchten

Zoals gebruikelijk zal ik zeer binnenkort een kaart van de Tour de France 2025 maken op basis van geruchten om het hele parcours begrijpelijker te maken.

door Thomas Vergouwen
Vond u dit artikel interessant? Laat het uw vrienden op Facebook weten door op de buttons hieronder te klikken!

20 reacties | 13871x bekeken

dit artikel is geplaatst in: Tour de France | Tour de France 2025

Reacties

Er zijn 20 reacties!
  1. Merci Thomas pour ce travail....même s'il est bien incomplet cette année!!! Lol.
    Apparemment, si ma source a bien compris, il y aurait bien une arrivée d'étape prévue à Toulouse en 2025.

    | Pierre LACOUE | zondag 15 september 2024 om 01u25

  2. Attention Thomas Superbagnères est dans le 31 et non dans le 65

    | Pierre LACOUE | zondag 15 september 2024 om 01u44

  3. Bonjour,

    Et merci pour cette rubrique annuelle où l'on voit peu à peu le parcours émerger du brouillard !

    | Christophe | zondag 15 september 2024 om 08u12

  4. Dans une ancienne publication de Pierre LACOUE, il est question de 2 étapes en Italie, dont un départ de Lombardie :
    https://www.ilgiorno.it/varese/sport/tour-de-france-2025-abe5e8d1

    Concernant l'étape 100% Ille-et-Vilaine, Fougères/St-Méen c'est moins de 100km, alors à moins d'aller chercher des sites visuels du côté du Mont-St-Michel ou de St-Malo, je vois pas trop ce qui pourrait rendre cette étape intéressante. Une étape Fougéres/St-Brieuc via St-Méen aurait été plus logique d'un point de vue course.

    | marco1988 | zondag 15 september 2024 om 11u11

  5. Les étapes bretonnes devraient être décalées d'une journée, étant donné qu'on annonce bien trois étapes en Normandie et deux en Bretagne.
    Pour l'étape du 14 juillet il faut certainement regarder vers le Massif Central.

    Je pense que la ville de Montpellier est aussi pratiquement assurée d'avoir une étape en sortie des Pyrénées :
    https://www.herault-tribune.com/articles/montpellier-la-ville-candidate-pour-etre-ville-etape-du-tour-de-france-en-2024-ou-2025/

    | arbisman | zondag 15 september 2024 om 11u26

  6. @Pierre Lacoue #2 : bien vu ! (et au fait, content de voir que tu peux bien commenter ici, pas encore eu le temps de vérifier pourquoi tu ne pouvais plus sur l'autre publication 🫣) J'ai corrigé :).

    @marco1988 : dans cet article, on trouve les informations récentes : le lien donné là (1er avril) correspond à une republication des informations issues des sources que j'ai mentionné de mars 2024 et dans la dernière prise de parole de Beppe Conti, celui-ci ne parle plus de la Lombardie !

    @arbisman #5 : selon qui pour les trois étapes en Normandie ? Pour Montpellier, l'article date du 6 janvier 2022. Si cette candidature (car ce n'était que ça) se transforme en venue du Tour, on aura sans doute prochainement des rumeurs à ce sujet ... En attendant, il est logique que je n'en parle pas, ça n'a pas sa place dans ma publication 🙂.

    | Thomas Vergouwen | zondag 15 september 2024 om 16u39

  7. Attention, 3 étapes en Normandie et 2 en Bretagne, ça peut ne faire que 4 étapes au total.
    En effet, une étape qui part de Normandie et qui arrive en Bretagne pourrait être comptée comme étape en Normandie et comme étape en Bretagne ;)
    Mais bon, s'il y a une étape 100% Ille et Vilaine, cette configuration ne se présentera pas.
    Par contre, il me semblait avoir lu que Fougères avait déclaré ne pas être candidate pour cette année (mais je ne retrouve pas le lien).

    | Denis71 | maandag 16 september 2024 om 09u25

  8. Il y avait eu cet article sur les trois jours potentiels en Normandie :
    https://france3-regions.francetvinfo.fr/normandie/calvados/le-tour-de-france-de-retour-en-normandie-en-2025-mais-chut-c-est-un-secret-2870654.html

    Et vu le tracé qui se dessine, je ne vois pas deux étapes entre la Bretagne et Châteauroux, il ne devrait y en avoir qu'une seule.

    | arbisman | maandag 16 september 2024 om 10u32

  9. #7 Fougeres pas candidate pour 2025
    https://actu.fr/bretagne/fougeres_35115/le-tour-de-france-passera-t-il-par-le-pays-de-fougeres-en-2025_61508584.html

    en fait l'articj le laisse entendre le contraire

    | Bernard | maandag 16 september 2024 om 10u39

  10. Merci Thomas
    ton info sur Chateauroux pour le 13 juillet renforce une étape du 14 juillet en Corrèze et peut etr eun passage au Suc de May
    cf le souhait de Ch Prudhomme https://www.lamontagne.fr/collonges-la-rouge-19500/sports/christian-prudhomme-une-attaque-de-pogacar-dans-le-suc-au-may-en-effet-ca-aurait-de-l-allure_14348495/
    un souhait du boss dans la presse, c'est un CdC pour Th. Gouvenou !

    | Bernard | maandag 16 september 2024 om 10u50

  11. Merci Thomas
    le 13 juillet beaucoup d'hotels sont complets
    cela veut-il dire que Chateauroux pourrait être une ville étape ou que le départ du lendemain serait proche ?

    | lesverts | maandag 16 september 2024 om 11u48

  12. Après Châteauroux, on peut aussi partir de Dun !
    https://www.lamontagne.fr/dun-le-palestel-23800/loisirs/le-criterium-de-dun-a-fait-le-plein-samedi-6-aout-et-la-commune-reve-deja-du-tour-de-france-en-2024_14169789/

    | CojeulOC62 | maandag 16 september 2024 om 12u49

  13. la venue du tour 0 Varèse italie a été dementie depuis par Renzo Oldani, président de la Société cycliste Alfredo Binda
    https://cyclingpro.net/spaziociclismo/tour-2025/tour-de-france-2025-smentita-la-possibilita-di-un-arrivo-di-tappa-a-varese/

    ne reste plus que la rumeur du colle de Finestre, Mais comme cette rumeur est propagée par les mêmes journaux locaux, il est difficile d'y adhérer.
    pour ma part, je doute aussi du départ de la Vuelta depuis Turin, alors qu'en 2026, c'est deja offciel depuis Monaco.

    | Bernard | maandag 16 september 2024 om 14u49

  14. This route could tempt Mark Cavendish to come out of retirement as he's won in Fougeres and Chateauroux on multiple occasions

    | Ben F | maandag 16 september 2024 om 22u00

  15. Pour Chateauroux, l'information commence a sortir dans la presse regionale, sans doute titillé par l'exclusivité De Thomas
    https://www.leberry.fr/chateauroux-36000/sports/le-tour-de-france-devrait-revenir-dans-le-berry-en-2025_14563817/
    https://www.lanouvellerepublique.fr/chateauroux/le-tour-de-france-de-retour-a-chateauroux
    seul France Bleu cite velowire, sans apporter d'autre élément
    https://www.francebleu.fr/infos/societe/tour-de-france-chateauroux-devrait-accueillir-une-etape-en-2025-9241645#xtor=RSS-147

    | Bernard | dinsdag 17 september 2024 om 10u15

  16. On ne va pas se mentir, on est quand meme franchement en retard par rapport aux autres annees. La premiere semaine est a peu pres claire dans son parcours global, mais apres Chateauroux c'est le neant le plus total. D'ailleurs, a ce stade on pourrait presque imaginer les Alpes avant les Pyrennees tant c'est vite et ce pourrait etre coherent sur une carte.

    | Yoshi45 | woensdag 18 september 2024 om 08u32

  17. Pour l'étape qui finira à Valence, pourquoi ne pas avoir le parcours des championnat d'Europe 2025 entre Privas et Valence!
    Elle se placera après l'étapes du Ventoux et avant un entrée dans les Alpes

    | christophe | woensdag 18 september 2024 om 09u08

  18. https://www.leprogres.fr/encadres/2024/09/16/le-tour-de-france-reviendra-t-il-en-2025

    Information au conditionnel, et si d'aventure certains étaient abonnés au Progrès pour voir l'intégralité de l'article...mais visiblement l'Ain pourrait figurer au tracé.

    | Guillaume | woensdag 18 september 2024 om 11u41

  19. #18
    on espère juste pas une énième arrivée en haut du grand colombier alors qu'il y a de quoi faire avec d'autres cols : clergeon, sapenay, chambotte, mont du chat, mur d'ontex, la biche...
    ou s'ils veulent faire le grand colombier, qu'ils le fassent par virieu le petit et puis enchainer la biche et le clergeon pour une arrivée à Rumilly...
    Mais une course de côte sur le Grand colombier y en a ras le bol...

    | baptiste | woensdag 18 september 2024 om 13u41

  20. Dans l'article du journal Le Progrès, c'est juste écrit départ ou arrivée possible à Bourg en Bresse.

    | Nicolas | woensdag 18 september 2024 om 18u13

Plaats een reactie

Je naam
*
Je e-mail adres
*
[dit wordt uitsluitend gebruikt om mij de mogelijkheid te geven eventueel contact met je op te nemen en wordt niet bij je reactie geplaatst en om je op de hoogte te stellen van nieuwe reacties]
Blijf op de hoogte van nieuwe reacties
Vink dit hokje aan als je een e-mail wilt ontvangen wanneer er nieuwe reacties worden achtergelaten (controleer goed je e-mail adres hierboven om er zeker van te zijn dat je deze e-mails ontvangt!)
Je bericht


Let op!! Om spam te bestrijden dient u voor het gebruik van deze functie nu het antwoord op de eenvoudige vraag hieronder te geven. Het antwoord dient gegeven te worden in de vorm van een cijfer tussen 2 en 100. Indien het antwoord onjuist is zal de overige invoer in dit formulier verder worden genegeerd.

Hoeveel is negen plus één ?