woensdag 10 juli 2024 om 01u45

Nu de Tour de France 2024 verder gaat met een tweede etappe met een aanzienlijk positief hoogteverschil na die met aankomst in Valloire, zijn de woorden van Jonas Vingegaard (Team Visma | Lease a Bike) tijdens de persconferentie ter gelegenheid van de eerste rustdag bijzonder resonerend (opmerkingen ontvangen in samenwerking met Radio Sports). Hij zegt dat hij groeit in de wedstrijd, dat hij sterker is dan hij had gehoopt na slechts anderhalve maand voorbereiding (na zijn val in de Ronde van het Baskenland in april en de gevolgen daarvan) en dat hij in ieder geval sterker wordt naarmate de Tour de France vordert. Hij omschreef de eerste 9 etappes zelfs als eenvoudig en dat gold waarschijnlijk ook voor etappe 10, die helemaal vlak was en eindigde in een sprint waarbij Jasper Philipsen (Alpecin-Deceuninck) de overwinning pakte.

Terwijl Tadej Pogačar (UAE Team Emirates) al sinds de start van de Tour de France 2024 hard aan het werk is, heeft Jonas Vingegaard zich bewust ingehouden om vooral in de laatste week, die bijzonder lastig is, maar misschien ook al een beetje morgen te kunnen schitteren?

LEES VERDER NA DEZE ADVERTENTIE


Etappe 11 tussen Evaux-les-Bains en Le Lioran gaat over het Centraal Massief

De etappe van woensdag 10 juli 2024, de enige etappe die het Centraal Massief doorkruist, belooft in ieder geval een spektakel te worden!

De 4e etappe tussen Pinerolo en Valloire bevatte 3.600 m positief hoogteverschil, met 71,2 km aan geklasseerde moeilijkheden, terwijl deze 11e etappe tussen Evaux-les-Bains en Le Lioran 4.350 m positief hoogteverschil heeft, met slechts 19,6 km aan geklasseerde moeilijkheden. De grootste moeilijkheden zitten dan ook geconcentreerd in de laatste 45 kilometer, te beginnen met de Col de Néronne (1242m), gevolgd door de Puy Mary Pas de Peyrol (1589m, 1ste categorie) en tot slot de Col de Pertus (1309m) en de Col de Font de Cère (1294m) voor de finish in het skioord Le Lioran (1242m).

Voor zijn laatste Tour de France (hij heeft aangekondigd te stoppen na het Critérium du Dauphiné in 2025) zal Romain Bardet (Team dsm-firmenich PostNL) - die al de eerste etappe van de Tour de France 2024 in Rimini won - er ongetwijfeld op gebrand zijn om deze etappe op eigen bodem te winnen. De Franse renner werd geboren in Brioude en bracht zijn jeugd door in Paulhac in de Cantal, hemelsbreed slechts 20 km van Le Lioran. Er zal ook een Bardet-bocht zijn op de klim naar de Col du Pertus!

Jonas Vingegaard: Ik voel me erg goed, ik ben op een beter niveau dan ik dacht!







Het komt mij goed uit dat meerdere renners nog goed geplaatst zijn in het algemeen klassement! Ik zie Pogačar echt niet als enige concurrent maar de hele top 10 van het algemeen klassement ... en misschien zelfs meer!



Jonas Vingegaard

Team Visma | Lease a Bike





Maar om terug te komen op Jonas Vingegaard, laten we luisteren naar een fragment uit de persconferentie van het team op de eerste rustdag. Het is goed mogelijk dat we dit weekend, met de twee etappes in de Pyreneeën, nog meer zullen zien van waar Jonas Vingegaard het over heeft in deze persconferentie:

door Thomas Vergouwen
Vond u dit artikel interessant? Laat het uw vrienden op Facebook weten door op de buttons hieronder te klikken!

nog geen reacties | 2739x bekeken

dit artikel is geplaatst in: Tour de France | Tour de France 2024

Reacties

Er zijn nog geen reacties, plaats als eerste uw reactie op dit artikel!!

Plaats een reactie

Je naam
*
Je e-mail adres
*
[dit wordt uitsluitend gebruikt om mij de mogelijkheid te geven eventueel contact met je op te nemen en wordt niet bij je reactie geplaatst en om je op de hoogte te stellen van nieuwe reacties]
Blijf op de hoogte van nieuwe reacties
Vink dit hokje aan als je een e-mail wilt ontvangen wanneer er nieuwe reacties worden achtergelaten (controleer goed je e-mail adres hierboven om er zeker van te zijn dat je deze e-mails ontvangt!)
Je bericht


Let op!! Om spam te bestrijden dient u voor het gebruik van deze functie nu het antwoord op de eenvoudige vraag hieronder te geven. Het antwoord dient gegeven te worden in de vorm van een cijfer tussen 2 en 100. Indien het antwoord onjuist is zal de overige invoer in dit formulier verder worden genegeerd.

Hoeveel is vier keer vier ?