vrijdag 26 juli 2024 om 10u54

Nu de Tour de France 2024 net voorbij is en Tadej Pogačar (UAE Team Emirates) een indrukwekkende eindoverwinning heeft behaald (samen met 6 etappeoverwinningen! ... inclusief de afsluitende tijdrit), is het alweer tijd om onze aandacht te richten op de Olympische Spelen van Parijs 2024, met de individuele tijdrit op het programma deze zaterdag, 27 juli 2024.

Het parcours loopt van het centrum van Parijs, bij de Invalides, oostwaarts naar Vincennes en zijn beroemde kasteel en bos, voordat het bijna terugkeert naar het startpunt, in dit geval voor een finish op de Pont Alexandre III.

Hieronder vindt u niet alleen de gedetailleerde kaart van het parcours voor deze individuele tijdrit van de Olympische Spelen Parijs 2024, maar ook de lijst van starters, evenals hun startvolgorde en tijden.

LEES VERDER NA DEZE ADVERTENTIE


Het parcours van de individuele tijdrit van de Olympische Spelen Parijs 2024 op OpenStreetMap

Vanaf het Parvis des Invalides in Parijs rijden de renners in hun individuele inspanning eerst naar de Assemblée Nationale, dan langs de Boulevard Saint-Germain naar de Pont de Sully om de Seine over te steken, vervolgens naar Bastille waar ze rond de Colonne de Juillet rijden voordat ze voor de Opéra Bastille langsrijden.

Via de Avenue Daumesnil gaan ze dan richting Bercy om vervolgens de Rue Charenton te nemen langs de spoorrails naar de ringweg (périphérique) en het Bois de Vincennes, langs het Vélodrome Jacques Anquetil (vroeger bekend als La Cipale en een Olympische locatie in 1900 en 1924). Nadat ze het INSEP (Institut National du Sport, de l'Expertise et de la Performance) zijn gepasseerd, beginnen ze aan de terugweg, met het tweede tussentijdse tijdwaarnemingspunt weer bij het Château de Vincennes.

Ze rijden vervolgens Parijs weer binnen via de Porte de Vincennes, gaan ze richting Nation voordat ze verder gaan via de Rue du Faubourg Saint-Antoine naar Bastille, waar ze dezelfde route nemen als op de heenweg, via de Pont de Sully en de Boulevard Saint-Germain, langs de Assemblée Nationale, om dit keer rechtsaf te slaan naar de Pont Alexandre III, tegenover de Invalides, op weg naar de finish! De totale afstand van deze tijdrit is 32,4 km.

Hieronder vind je het profiel en de OpenStreetMap kaart van het parcours van de individuele tijdrit voor vrouwen en mannen van de Olympische Spelen Parijs 2024. Klik op de afbeeldingen om ze te vergroten.

Het profiel van de tijdrit van de Olympische Spelen Parijs 2024 Het parcours van de tijdrit van de Olympische Spelen Parijs 2024

De startvolgorde en -tijden voor de individuele tijdrit voor vrouwen en mannen op de Olympische Spelen Parijs 2024

Bij de vrouwen starten 35 renners en bij de mannen 34 renners (Daniel Martinez kon geen visum krijgen).

De vrouwen starten elke 1'30" van 14.30 tot 15.21 uur, terwijl de mannen om 16.32 uur voor het eerst starten voor Amir Ansari, die rijdt onder de vlag van het Refugee Olympic Team, en tot 17.21 uur elke 1'30" voor de wereldkampioen in de discipline, Remco Evenepoel.

Remco Evenepoel is natuurlijk één van de favorieten, maar hij moet het opnemen tegen andere favorieten zoals Josh Tarling (Groot-Brittannië), Filippo Ganna (Italië) en andere specialisten in deze discipline! Nederland wordt vertegenwoordigd door Daan Hoole.

door Thomas Vergouwen
Vond u dit artikel interessant? Laat het uw vrienden op Facebook weten door op de buttons hieronder te klikken!

1 reactie | 23452x bekeken

dit artikel is geplaatst in: OpenStreetMap/Google Maps/Google Earth | Olympische Spelen

Reacties

Er zijn 1 reacties!
  1. How do we download the Google Earth KML files of the Olympic race routes ? Thanks.

    | Mike McCutcheon | zaterdag 27 juli 2024 om 12u24

Plaats een reactie

Je naam
*
Je e-mail adres
*
[dit wordt uitsluitend gebruikt om mij de mogelijkheid te geven eventueel contact met je op te nemen en wordt niet bij je reactie geplaatst en om je op de hoogte te stellen van nieuwe reacties]
Blijf op de hoogte van nieuwe reacties
Vink dit hokje aan als je een e-mail wilt ontvangen wanneer er nieuwe reacties worden achtergelaten (controleer goed je e-mail adres hierboven om er zeker van te zijn dat je deze e-mails ontvangt!)
Je bericht


Let op!! Om spam te bestrijden dient u voor het gebruik van deze functie nu het antwoord op de eenvoudige vraag hieronder te geven. Het antwoord dient gegeven te worden in de vorm van een cijfer tussen 2 en 100. Indien het antwoord onjuist is zal de overige invoer in dit formulier verder worden genegeerd.

Hoeveel is zes plus vijf ?