vrijdag 02 augustus 2024 om 01u06

Na de tijdritten heren en dames, gewonnen door respectievelijk Remco Evenepoel (België) en Grace Brown (Australië), is het alweer tijd voor de wegwedstrijd van de Olympische Spelen van Parijs 2024.

Voor de heren vindt de wegwedstrijd plaats op zaterdag 3 augustus over een afstand van 273 kilometer en voor de vrouwen op zondag 4 augustus over een afstand van 158 kilometer.

Hieronder vind je het parcours van de wegwedstrijd van de Olympische Spelen Parijs 2024 voor heren. Op de kaart kun je inzoomen om precies te zien waar de race plaatsvindt en je kunt natuurlijk gratis gaan kijken, behalve in het start/finishgebied tussen Trocadéro en de Eiffeltoren (op de Pont d'Iéna).

Je vindt hier ook de deelnemerslijst voor de wegwedstrijd heren! Tot slot vind je hieronder informatie over het tijdschema van de wedstrijd.

LEES VERDER NA DEZE ADVERTENTIE


Het parcours van de wegwedstrijd voor mannen van de Olympische Spelen Parijs 2024 op OpenStreetMap

Vanaf Trocadéro in Parijs vertrekken de renners om 11.00 uur op de Pont d'Iéna om het parcours van 273 kilometer af te leggen (na een neutralisatie van 5 kilometer wordt de echte start gegeven in de Rue Gay Lussac, niet ver van de Jardin du Luxembourg), bestaande uit een grote lus in de zuidwestelijke voorsteden van Parijs (die zelf twee lussen bevat, met name in de Vallée de Chevreuse en de departementen Hauts-de-Seine, Yvelines en Essonne, en langs verschillende andere locaties van de Olympische Spelen van Parijs 2024, zoals het Château de Versailles [Moderne Vijfkamp en Paardensport], de Golf National [Golf], het Vélodrome National de Saint-Quentin-en-Yvelines [Baanwielrennen] en het Stade BMX de Saint-Quentin-en-Yvelines [BMX racen]) van 225 kilometer, waarna ze terug keren naar Parijs en tweemaal een lus te maken rond Montmartre en tot aan de Portes de Pantin en des Lilas aan de oostkant van Parijs, gevolgd door een laatste passage over de Côte de la Butte Montmartre alvorens af te dalen naar de Seine en terug te keren naar de Pont d'Iéna en Trocadéro waar de finish van de wedstrijd zal plaatsvinden.

De finish is gepland tussen 17.12 uur (44 km/u) en 17.49 uur (40 km/u), afhankelijk van de gemiddelde snelheid van de wedstrijd (de renners zullen ergens tussen 16.09 uur en 16.40 uur aankomen aan de kant van Montmartre). Het parcours bevat 11 beklimmingen, wat een totaal van 13 beklimmingen oplevert aangezien de laatste 3 keer beklommen zal worden:
  • Côte des Gardes - 1,9 km aan 6%
  • Côte de Saint-Germain-en-Laye - 1 km aan 5,5%
  • Côte des Mesnuls - 1,1 km aan 6,1%
  • Côte de Port-Royal - 1 km aan 5,5%
  • Côte de Senlisse - 1.3 km op 5.3%
  • Côte d'Herbouvilliers - 800 m op 5.7%
  • Côte de Saint-Rémy-lès-Chevreuse - 1.3 km op 6.3%
  • Côte de Châteaufort - 900 m op 5.7%
  • Côte de Bièvres - 1.2 km op 6.5%
  • Côte du Pavé des Gardes - 1.3 km op 6.5%
  • Côte de la Butte Montmartre - 1 km aan 6,5% - drie keer te beklimmen, op 46, 28 en 9,5 km van de finish
  • wat een totaal positief hoogteverschil geeft van 2.800 m

Hieronder vind je het profiel en de OpenStreetMap kaart van het parcours van de wegwedstrijd wielrennen voor mannen van de Olympische Spelen Parijs 2024. Klik op de afbeeldingen om ze te vergroten.
Het profiel van de wegwedstrijd wielrennen heren van de Olympische Spelen Parijs 2024 Het parcours van de wegwedstrijd wielrennen heren van de Olympische Spelen Parijs 2024

Het parcours van de wegwedstrijd herenwielrennen van de Olympische Spelen Parijs 2024 in Google Earth

Wil je de kaart liever openen in Google Earth? Een virtuele vlucht maken over de 273 kilometer van het parcours? Dat kan allemaal door het KML-bestand hieronder te downloaden:

LEES VERDER NA DEZE ADVERTENTIE


De deelnemerslijst voor de wegwedstrijd heren van de Olympische Spelen Parijs 2024

91 renners zijn ingeschreven om deel te nemen aan de wegwedstrijd voor mannen van de Olympische Spelen Parijs 2024.

Tot de grote favorieten behoren Mathieu van der Poel voor Nederland versus Remco Evenepoel of Wout van Aert voor België, en niet te vergeten de recente toevoeging aan de deelnemerslijst, Marc Hirschi voor Zwitserland, een sterke man die Stefan Bissegger is komen vervangen die aanvankelijk op de lijst stond voor de Helvetiërs! De Franse renner is Julian Alaphilippe en er zijn ook outsiders Mads Pedersen (Denemarken), Tom Pidcock (Groot-Brittannië) en Biniam Girmay (Eritrea).

In een volgende publicatie (als alles goed gaat en ik de tijd kan vinden om hem te maken) vind je de routekaart en de startlijst voor de wegwedstrijd voor vrouwen!

door Thomas Vergouwen
Vond u dit artikel interessant? Laat het uw vrienden op Facebook weten door op de buttons hieronder te klikken!

nog geen reacties | 71633x bekeken

dit artikel is geplaatst in: Olympische Spelen | OpenStreetMap/Google Maps/Google Earth

Reacties

Er zijn nog geen reacties, plaats als eerste uw reactie op dit artikel!!

Plaats een reactie

Je naam
*
Je e-mail adres
*
[dit wordt uitsluitend gebruikt om mij de mogelijkheid te geven eventueel contact met je op te nemen en wordt niet bij je reactie geplaatst en om je op de hoogte te stellen van nieuwe reacties]
Blijf op de hoogte van nieuwe reacties
Vink dit hokje aan als je een e-mail wilt ontvangen wanneer er nieuwe reacties worden achtergelaten (controleer goed je e-mail adres hierboven om er zeker van te zijn dat je deze e-mails ontvangt!)
Je bericht


Let op!! Om spam te bestrijden dient u voor het gebruik van deze functie nu het antwoord op de eenvoudige vraag hieronder te geven. Het antwoord dient gegeven te worden in de vorm van een cijfer tussen 2 en 100. Indien het antwoord onjuist is zal de overige invoer in dit formulier verder worden genegeerd.

Hoeveel is drie keer drie ?