zaterdag 14 september 2024 om 01u48

Na de individuele tijdritten en de gemengde estafettetijdritten worden de Europese kampioenschappen wielrennen op de weg 2024 dit weekend afgesloten met de wegwedstrijden. In deze publicatie vindt u het parcours van de wegwedstrijden. Ook vindt u hier de startlijsten.

LEES VERDER NA DEZE ADVERTENTIE


Het programma voor het weekend van de Europese kampioenschappen wielrennen op de weg 2024

Hier is het programma voor het weekend van zaterdag 14 en zondag 15 september 2024:
  • Zaterdag 14 september 2024 - 09:00-12:08 - junioren mannen
  • Zaterdag 14 september 2024 - 13.30-17.21 uur - elite vrouwen
  • Zondag 15 september 2024 - 9.00-11.04 uur - junior vrouwen
  • Zondag 15 september 2024 - 12.30-17.36 uur - elite mannen

Het parcours

Het parcours, over een afstand van 222,8 km voor de elite mannen en 162 km voor de elite vrouwen, start vanaf het gloednieuwe Heusden-Zolder Velodrome in Limburg in Vlaanderen, België, en passeert dan het Circuit de Zolder waar de racewagens normaal gesproken passeren. Vervolgens gaan ze richting Viversel, Boekt en Zolder, voordat ze verder zuidwaarts rijden via de Halveweg, waar ze naar het westen afbuigen, dan weer naar het zuiden via Stokrooie en Overdemer voordat ze aankomen in Hasselt, waar ze voor de eerste keer de finishlijn passeren, gelegen aan de Koning Boudewijnlaan, zoals alle finishes van deze kampioenschappen.

De elitevrouwen rijden vervolgens één extra ronde op het circuit rond Hasselt en de elite mannen 3, voordat ze naar het zuiden rijden via Kortessem en de kasseistrook van de Printhagendreef (500m) voordat ze via Borgloon op het "Limbourg-circuit" aankomen, de kasseistrook van Manshoven (1300 m) en de kasseistrook van Op de Kriezel (1300 m), dan via Oerle en dan, terug naar het noorden, over de twee klimmetjes, Kolmontberg (800 m - 4,5% (max 6,5%)) en Zammelenberg (800 m - 4,3% (max 5,4%)). De elite mannen leggen deze omloop 3 keer af, de elite vrouwen 2 keer en keren dan terug naar de omloop van Hasselt, die de elite mannen en vrouwen anderhalf keer afleggen voordat ze voor de laatste keer over de finishlijn in Hasselt komen.

Het aantal keer dat de renners de omlopen van Hasselt (in het rood) en Limburg (in het geel) afleggen hangt af van de categorie van de wedstrijd:
De afstanden van de verschillende koersen


Hieronder vindt u het profiel en de OpenStreetMap van het parcours van de wegrit van de Europese Kampioenschappen wielrennen op de weg voor 2024 in Limburg, België. Deze versies hebben betrekking op de elite mannenwedstrijd, maar het parcours is dus identiek met alleen een variatie in het aantal keren dat de verschillende circuits worden afgelegd voor de andere categorieën. Klik op de afbeeldingen om ze te vergroten.
Het profiel van de wegrit van de Europese Kampioenschappen 2024 Het parcours van de wegrit van de Europese Kampioenschappen 2024

LEES VERDER NA DEZE ADVERTENTIE


De startlijsten voor de wegwedstrijd van de Europese Kampioenschappen wielrennen op de weg 2024

Hieronder vind je de startlijsten voor de elitewedstrijden op de weg:

Binnenkort beschikbaar

velowire.com toont binnenkort de parcoursen voor de Wereldkampioenschappen op de weg 2024 in Zürich, Zwitserland. En daarvoor vind je ook de gebruikelijke publicatie over het parcours van de komende Tour de France op basis van geruchten, in dit geval het parcours van de Tour de France 2025!

door Thomas Vergouwen
Vond u dit artikel interessant? Laat het uw vrienden op Facebook weten door op de buttons hieronder te klikken!

1 reactie | 3753x bekeken

dit artikel is geplaatst in: Europese Kampioenschappen | Europese Kampioenschappen 2024 (Limburg, BE) | OpenStreetMap/Google Maps/Google Earth | Dameswielrennen

Reacties

Er zijn 1 reacties!
  1. Résultat | Result | Resultaat:

    1/ Tim Merlier (Belgium) - 4h37'09"
    2/ Olav Kooij (Netherlands)
    3/ Madis Mihkels (Estonia)
    4/ Jasper Philipsen (Belgium)
    5/ Alexander Kristoff (Norway)
    6/ Mads Pedersen (Denmark)
    7/ Pavel Bittner (Czech Republic)
    8/ Stanislaw Aniolkowski (Poland)
    9/ Christophe Laporte (France)
    10/ Alex Kirsch (Luxembourg)

    | Thomas Vergouwen | zondag 15 september 2024 om 17u22

Plaats een reactie

Je naam
*
Je e-mail adres
*
[dit wordt uitsluitend gebruikt om mij de mogelijkheid te geven eventueel contact met je op te nemen en wordt niet bij je reactie geplaatst en om je op de hoogte te stellen van nieuwe reacties]
Blijf op de hoogte van nieuwe reacties
Vink dit hokje aan als je een e-mail wilt ontvangen wanneer er nieuwe reacties worden achtergelaten (controleer goed je e-mail adres hierboven om er zeker van te zijn dat je deze e-mails ontvangt!)
Je bericht


Let op!! Om spam te bestrijden dient u voor het gebruik van deze functie nu het antwoord op de eenvoudige vraag hieronder te geven. Het antwoord dient gegeven te worden in de vorm van een cijfer tussen 2 en 100. Indien het antwoord onjuist is zal de overige invoer in dit formulier verder worden genegeerd.

Hoeveel is negen plus zeven ?