zaterdag 28 september 2024 om 15u08

Na de tijdritten van de afgelopen week worden de Wereldkampioenschappen op de weg in Zürich 2024 afgesloten met de wegraces. Terwijl de wegwedstrijd voor elitevrouwen op het moment van publicatie aan de gang is, is het morgen de beurt aan de mannen.

Tussen Winterthur en Zürich leggen ze in totaal 273,9 km af: ongeveer 85 km op het traject van Winterthur tot de eerste doorkomst over de finishlijn, daarna 189 km in 7 ronden op het circuit rond Zürich! (ditzelfde circuit wordt gebruikt voor alle wegritten, inclusief de elite damesrace, die deze 4 keer doen; het was ook het circuit voor de gemengde estafette).

In deze publicatie vind je het gedetailleerde parcours van deze wegrit op een OpenStreetMap-kaart, het wedstrijdprofiel en de lijst met starters.

LEES VERDER NA DEZE ADVERTENTIE


Het parcours van de wegwedstrijd voor elite mannen op de Wereldkampioenschappen op de weg in Zürich 2024

De wegwedstrijd voor elite-mannen van de Wereldkampioenschappen op de weg 2024 in Zürich start in Winterthur en 4,5 km later komen ze aan bij de eigenlijke start in Oberwinterthur. Ze beginnen dan aan een eerste lus ten noordwesten van Winterthur, waarbij ze door Hettlingen, Hengart, Flaach en Berg am Irchel rijden voordat ze via Buch am Irchel en Neftenbach terugkeren naar Winterthur.

Terug in Winterthur rijden ze zuidwaarts en vervolgens westwaarts over de Greifensee, die ze eerst bovenlangs rijden, voordat ze afslaan naar Ebmatingen en Binz, waar ze terechtkomen op het circuit rond Zürich. Nadat ze voor de eerste keer de finishlijn zijn gepasseerd, zullen ze dit circuit 7 keer afleggen.

Zowel de aanloop naar het circuit als het circuit zelf bevatten een aantal moeilijkheden, dus deze route is verre van gemakkelijk! De start is om 10.30 uur en de finish staat gepland voor kort voor 17.30 uur.

Hieronder vind je het profiel en OpenStreetMap van het parcours voor de elite wegwedstrijd voor mannen op de Wereldkampioenschappen op de weg 2024 in Zürich, Zwitserland. Klik op de afbeeldingen om ze te vergroten.
Het profiel van de wegwedstrijd voor mannen op de Wereldkampioenschappen op de weg 2024 in Zürich Het parcours van de wegwedstrijd voor mannen op de Wereldkampioenschappen op de weg 2024 in Zürich

De startlijst voor de wegwedstrijd voor elite mannen op de Wereldkampioenschappen op de weg 2024 in Zürich

196 renners zullen starten voor 57 verschillende landen die vertegenwoordigd zullen zijn in deze wegwedstrijd van de Wereldkampioenschappen wielrennen in Zürich 2024. Regerend wereldkampioen Mathieu van der Poel heeft natuurlijk rugnummer #1 voor Nederland, en naast hem staan de andere twee grote favorieten, Tadej Pogačar met rugnummer #22 voor Slovenië en Remco Evenepoel met rugnummer #10 voor België, die net als op de Olympische Spelen een dubbelslag zou kunnen slaan na het winnen van de tijdrit afgelopen zondag.

Andere, meer outsider, kandidaten voor de overwinning zouden de Franse Julian Alaphilippe (#50), een andere Sloveen, Primož Roglič (#24), de Deense Mads Pedersen (#47), of de Zwitserse Marc Hirschi (#75) kunnen zijn ...en de lijst kan nog langer worden met renners als Richard Carapaz, Juan Ayuso, Daniel Martinez, Ben O'Connor, Matteo Jorgenson en Michael Matthews.

Klik hieronder om de startlijst te zien van de elite mannen wegwedstrijd, met hun rugnummers:

door Thomas Vergouwen
Vond u dit artikel interessant? Laat het uw vrienden op Facebook weten door op de buttons hieronder te klikken!

nog geen reacties | 8220x bekeken

dit artikel is geplaatst in: Wereldkampioenschappen wegwielrennen | Wereldkampioenschappen Zurich 2024 | OpenStreetMap/Google Maps/Google Earth

Reacties

Er zijn nog geen reacties, plaats als eerste uw reactie op dit artikel!!

Plaats een reactie

Je naam
*
Je e-mail adres
*
[dit wordt uitsluitend gebruikt om mij de mogelijkheid te geven eventueel contact met je op te nemen en wordt niet bij je reactie geplaatst en om je op de hoogte te stellen van nieuwe reacties]
Blijf op de hoogte van nieuwe reacties
Vink dit hokje aan als je een e-mail wilt ontvangen wanneer er nieuwe reacties worden achtergelaten (controleer goed je e-mail adres hierboven om er zeker van te zijn dat je deze e-mails ontvangt!)
Je bericht


Let op!! Om spam te bestrijden dient u voor het gebruik van deze functie nu het antwoord op de eenvoudige vraag hieronder te geven. Het antwoord dient gegeven te worden in de vorm van een cijfer tussen 2 en 100. Indien het antwoord onjuist is zal de overige invoer in dit formulier verder worden genegeerd.

Hoeveel is één keer zes ?