zaterdag 05 oktober 2024 om 23u54

De tijd vliegt, de herfst en oktober zijn al aangebroken en dus is het alweer tijd om onze aandacht te richten op een Franse klassieker die gebruikelijk is in deze tijd van het jaar, Parijs-Tours! In 2024 vindt de 118e editie van de race plaats - zoals sinds 2018 het geval is - tussen Chartres en Tours.

Sinds 2018 bevat het slotstuk van de koers ook een reeks beklimmingen en wijngaardpaden, en dit zal ook het geval zijn voor Paris-Tours 2024.

In deze publicatie vindt u het parcours van Paris-Tours 2024 op een OpenStreetMap kaart, het wedstrijdprofiel en het tijdschema van de wedstrijd, evenals de mogelijkheid om het parcours in Google Earth te downloaden. U vindt er ook de lijst met starters die in de rij staan bij de start in Chartres.

LEES VERDER NA DEZE ADVERTENTIE


Het parcours van Parijs-Tours 2024 op OpenStreetMap, het tijdschema en het profiel van de race

Na de start in Chartres, vanaf Place Châtelet, gaat de race richting Vendôme en de bevoorradingszone, langs Bonneval, Logron, Cloyes-sur-le-Loir en La Ville-aux-Clercs.

Na de bevoorradingszone gaat de race verder in zuidelijke richting naar Herbault en vervolgens in zuidwestelijke richting naar Dame-Marie-les-Bois en dan weer in zuidelijke richting naar Cangey, waar ze dicht bij het laatste stuk heuvels en wijngaardpaden zijn, te beginnen met de Côte de Limeray, de Chemin de Vigne de Limeray (#10, 900 m) en de Chemin de Vigne de Pocé-sur-Cisse (#9, 1,1 km). Als ze weer van de Loire afgaan, komen ze bij de Côte de Goguenne, onmiddellijk gevolgd door het wijngaardpad Grosse Pierre (#8, 1,5 km) en iets verderop het wijngaardpad Château de Valmer (#7, 500 m), de Côte du Bois de Chançay en het wijngaardpad van Chançay naar Reugny (#6, 900 m). Terug afdalend in de richting van de Loire en vlakbij de heenweg bij de Chemin de la Grosse Pierre, komen ze bij de Côte de la Vallée du Vau en de Chemin de Vigne de Noizay (#5, 600 m), die vrij snel wordt gevolgd door de Chemin de Vigne d'Épinettes (#4, 1,2 km), de Côte de la Vallée du Vau en de Chemin de Vigne de Noizay (#5, 600 m), 1,2 km), de Côte de la Rochère, het wijngaardpad van Vernou (#3), 900 m) en na het doorkruisen van Vernou-sur-Brenne vinden ze de Côte de la Vallée Chartrier, het wijngaardpad van Peu Morier (#2, 1,6 km), vervolgens de Côte de Vouvray en tot slot het wijngaardpad van Rochecorbon (#1, 800 m).

Ze rijden vervolgens langs de Loire, steken deze over bij île Simon via de Pont Napoléon richting Tours, waar ze de Avenue de Grammont opgaan, opnieuw richting de Loire, op weg naar de finish van de race. De winnaar van de race Parijs-Tours 2024 wordt beslist aan het einde van de laatste 800 meter van het rechte stuk!

In totaal zijn er over een parcours van 213,8 kilometer niet minder dan 8 beklimmingen en 10 wijngaardpaden met een totale afstand van 10 kilometer in de laatste 68 kilometer. Het parcours is strikt identiek aan dat van de afgelopen twee jaar, maar deze keer vindt de wedstrijd plaats onder natte omstandigheden en met tegenwind in het eerste deel.

Hieronder vind je het tijdschema, het profiel en de OpenStreetMap kaart van het parcours van Paris-Tours 2024. Klik op de afbeeldingen om ze te vergroten.
Het profiel van Parijs-Tours 2024 Het tijd- en routeschema van Parijs-Tours 2024 Het parcours van Parijs-Tours 2024

De lijst met starters voor Parijs-Tours 2024

Onder de 156 starters voor Paris-Tours 2024 is uittredend winnaar Riley Sheehan, die dit jaar zal fungeren als outsider in de race na zijn verrassende overwinning als stagiair in het team waarvoor hij dit jaar prof werd.

De favorieten zijn de Belgen Jasper Philipsen (Alpecin-Deceuninck) en Arnaud de Lie (Lotto Dstny) en de Deen Mads Pedersen (Lid-Trek)

>> Download de startlijst voor Parijs-Tours 2024

LEES VERDER NA DEZE ADVERTENTIE


Het parcours van Parijs-Tours 2024 in Google Earth

Natuurlijk biedt velowire u ook de mogelijkheid om het parcours van Paris-Tours 2024 in Google Earth te downloaden, zodat u een virtuele vlucht kunt maken over het parcours en de tien beruchte wijngaardpaden die de renners onderweg tegenkomen!

>> Download het parcours van Parijs-Tours 2024 in Google Earth (KML-bestand, 863 kB)

door Thomas Vergouwen
Vond u dit artikel interessant? Laat het uw vrienden op Facebook weten door op de buttons hieronder te klikken!

nog geen reacties | 1886x bekeken

dit artikel is geplaatst in: Parijs-Tours | OpenStreetMap/Google Maps/Google Earth

Reacties

Er zijn nog geen reacties, plaats als eerste uw reactie op dit artikel!!

Plaats een reactie

Je naam
*
Je e-mail adres
*
[dit wordt uitsluitend gebruikt om mij de mogelijkheid te geven eventueel contact met je op te nemen en wordt niet bij je reactie geplaatst en om je op de hoogte te stellen van nieuwe reacties]
Blijf op de hoogte van nieuwe reacties
Vink dit hokje aan als je een e-mail wilt ontvangen wanneer er nieuwe reacties worden achtergelaten (controleer goed je e-mail adres hierboven om er zeker van te zijn dat je deze e-mails ontvangt!)
Je bericht


Let op!! Om spam te bestrijden dient u voor het gebruik van deze functie nu het antwoord op de eenvoudige vraag hieronder te geven. Het antwoord dient gegeven te worden in de vorm van een cijfer tussen 2 en 100. Indien het antwoord onjuist is zal de overige invoer in dit formulier verder worden genegeerd.

Hoeveel is zes plus negen ?