zaterdag 17 augustus 2024 om 16u19

Terwijl de Vuelta a España 2024 op het punt staat om te beginnen met een individuele tijdrit in de straten van Lissabon in Portugal, is Team Visma | Lease a Bike klaar voor deze derde en laatste Grote Ronde van het seizoen.

Tijdens een persconferentie bespraken Wout van Aert, die nieuw is in de Ronde van Spanje, en Sepp Kuss, de uittredende winnaar van de koers, hun doelstellingen, hun conditie en hun kansen op succes in deze Vuelta a España 2024.

LEES VERDER NA DEZE ADVERTENTIE


Sepp Kuss, uittredend winnaar en winnaar van de Ronde van Burgos van vorige week

Geconfronteerd met sterke teams zoals Red Bull-BORA-hansgrohe met Primož Roglič (al 3 keer eindwinnaar en 12 keer ritwinnaar, maar nog steeds met last van rugpijn na zijn val in de Tour de France 2024) of UAE Team Emirates met het duo Joao Almeida en Adam Yates (die, in theorie kunnen zij het huzarenstukje van Team Visma | Lease a Bike herhalen, namelijk alle 3 de Grote Rondes winnen in één seizoen) (of zelfs Jay Vine, die net vader is geworden) beschouwt Sepp Kuss, hoewel hij de uittredende winnaar van de koers is, zichzelf niet als de favoriet voor deze 79e editie van de Vuelta a España (of Ronde van Spanje).

De situatie is anders dan vorig jaar, toen niet Sepp Kuss maar het duo van Primož Roglič en Jonas Vingegaard als favorieten van start gingen in de Ronde van Spanje, en waar de Amerikaanse renner van de Nederlandse ploeg profiteerde van zijn rol als outsider om mee te gaan in een ontsnapping die beslissend bleek voordat hij zijn leidende ploeggenoten (niet zonder aarzeling) zichzelf ten dienste zag stellen om de wedstrijd te winnen!

In dit interview maakt Sepp Kuss, de recente winnaar van de Ronde van Burgos, de balans op van zijn conditie, legt hij uit wat hij van het parcours vindt en zijn kansen op succes in deze Vuelta a España 2024:

Wout van Aert, gebrand om weer te winnen

Zijn ploegmaat, Wout van Aert, erkent dat er "nauwelijks etappes voor sprinters" zijn, maar wil graag weer winnen en rekent op de moeilijke etappes die in een sprint kunnen eindigen om aan deze verwachting te voldoen.

door Thomas Vergouwen
Vond u dit artikel interessant? Laat het uw vrienden op Facebook weten door op de buttons hieronder te klikken!

nog geen reacties | 2237x bekeken

dit artikel is geplaatst in: Vuelta a España | Vuelta a España 2024

Reacties

Er zijn nog geen reacties, plaats als eerste uw reactie op dit artikel!!

Plaats een reactie

Je naam
*
Je e-mail adres
*
[dit wordt uitsluitend gebruikt om mij de mogelijkheid te geven eventueel contact met je op te nemen en wordt niet bij je reactie geplaatst en om je op de hoogte te stellen van nieuwe reacties]
Blijf op de hoogte van nieuwe reacties
Vink dit hokje aan als je een e-mail wilt ontvangen wanneer er nieuwe reacties worden achtergelaten (controleer goed je e-mail adres hierboven om er zeker van te zijn dat je deze e-mails ontvangt!)
Je bericht


Let op!! Om spam te bestrijden dient u voor het gebruik van deze functie nu het antwoord op de eenvoudige vraag hieronder te geven. Het antwoord dient gegeven te worden in de vorm van een cijfer tussen 2 en 100. Indien het antwoord onjuist is zal de overige invoer in dit formulier verder worden genegeerd.

Hoeveel is twee keer drie ?